Hem llegit un apartat del article "El regal de la comunicació Serrano, S (2003)" que ens parla de com hem evolucionat en la comunicació amb les noves tecnologies i el creixement de la informació que rebem ara, a diferència d'anys endarrer, de manera que ho tenim tot més fàcil per rebre qualsevol tipus d'informació .
Aquesta nova civilització ha fet emergir un nou model de la societat que ens trobem davant de canvis que veiem i llegim, tocats pel neguit, el desassossec i l'ansietat.
L'accés d'informació que ens envolta ens fa més independents, però alhora més vulnerables, per el fet de que som lliures d'expressar les nostres opinions, però altres persones també reben informació, poden explorar el teu entorn i això dona inseguretat.
La societat del coneixement és aquella que ha aconseguit de neutralitzar les dues limitacions internes del llenguatge. La primera estava relacionada amb la memòria, l'emmagatzemat de la informació, pel fet que les paraules se les endú el vent. La segona tracta sobre les dificultats intrínseques que hi ha per enviar la informació més enllà de la presència dels interlocutors.
Cal dir també que l'article proposa l'entropia com a eina per poder realitzar una tria de fonts d'informació que ens trobem a diari.